SCORE

SCORE staat voor Standing Committee On Research Exchange. SCORE organiseert voor geneeskundestudenten uitwisselingen naar buitenlandse universiteiten. De studenten krijgen een keuzeaanbod van meer dan 100 projecten in meer dan 60 landen over heel de wereld. Gedurende vier weken in de grote vakantie mogen studenten meehelpen aan wetenschappelijk onderzoek uit alle vakgebieden van de geneeskunde.

Hierbij maken ze kennis met de basisprincipes van medisch onderzoek zoals literatuur studies, het verzamelen van data, wetenschappelijk schrijven, labo werk, statistisch onderzoek en de ethische aspecten van een studie. Er zijn drie soorten onderzoek waaraan ze kunnen deelnemen; basisch laboratorium onderzoek, klinisch onderzoek en een combinatie van beide. De taal tijdens de uitwisseling is steeds Engels.

De studenten krijgen een begeleider toegewezen die hen helpt met het onderzoek en een lokale contactpersoon die hen de omgeving leert kennen en bij wie studenten terecht kunnen met al hun vragen. Hiernaast zijn er natuurlijk ook tal van sociale en culturele programma’s die voor de nodige ontspanning zorgen.

Er komt steeds een gelijk aantal buitenlandse studenten naar de UHasselt en zij helpen mee aan wetenschappelijk onderzoek in België.

Een perfecte opportuniteit om je wetenschappelijke kennis en vaardigheden uit te breiden of op te bouwen, je horizonten te verleggen, nieuwe perspectieven van de wereld te ontdekken en vrienden voor het leven te maken!

SCORE is een internationaal programma vanuit BeMSA en IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations)