TeddyBear Hospital

Na zeven geslaagde edities, zijn we er dit jaar opnieuw!

Het TeddyBear Hospital (TBH) zal dit schooljaar plaatsvinden op zaterdag 22 februari 2020.

Voor heel wat kinderen zijn het ziekenhuis en de dokter onbekend. Sommige kinderen zijn heel nieuwsgierig terwijl anderen juist een beetje bang zijn voor alle nieuwe dingen die ze zien. Via het TeddyBear Hospital willen wij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met verschillende aspecten van het ziekenhuis en een doktersbezoek.

Tijdens deze dag kunnen kleuters van 4 t.e.m. 6 jaar naar het ziekenhuis komen met hun (zieke) knuffel. Samen met de teddybeerdokter (student geneeskunde) maken de kinderen hun knuffel spelenderwijs beter en raken zo op een fijne manier meer vertrouwd met o.a. het doktersonderzoek, de operatiekamer, het labo, de apotheek en de beeldvorming. Omdat het kind zelf niet patiënt is, heeft het kind zelf volledig in de hand wat er gebeurt.

Niet alleen voor de kinderen zal dit een leerzame ervaring zijn: terwijl de kinderen hun knuffels samen met de teddybeerdokter beter maken, geven de kinderartsen van het Jessa Ziekenhuis een lezing voor de ouders.

Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://forms.gle/bdQGVZo8TMVc4W1J9

De plaatsen zijn beperkt!

Hopelijk mogen we jullie verwelkomen op ons evenement!

Voor verdere vragen/opmerkingen kan u de verantwoordelijken altijd contacteren via teddybearhospital@hasselt.bemsa.be. Zij proberen u dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Flyer TBH 2020